2013. december 7., szombat

Anita Gayn: Démoni titkok - MEGJELENT!


Ahogy azt a blogot olvasók már jól tudják, Anita Gayn első könyve, a Senkinek sem kellesz! nálam nagy kedvenc. Úgy tűnik, sokan kíváncsiak is rá, a blog látogatottságát tekintve az arról írt bejegyzés vezet toronymagasan. Nos, ezúton szeretném bejelenteni, hogy megérkezett a második könyv is, amely remélhetőleg szintén ugyanolyan kedvenccé válik és sokan érdeklődnek majd eziránt is!

A tudnivalók a következők:

Underground Kiadó, 2013
380 oldal

Fülszöveg:

Jay miután autóbalesetet szenved, idegen helyen, csupa ismeretlennel körülvéve tér magához, akik azt állítják, három év telt el a baleset óta, ő pedig időközben egy olyan természetfeletti világnak lett tagja, aminek addig a létezéséről sem tudott.
Kin hosszú évekig magányosan küzdött az emberekért, amíg meg nem találta Jayt. A lány segített neki visszanyerni az emberségét és úrrá lenni a testébe zárt démonon, csakhogy Jay most nem emlékszik semmire, ez pedig az életébe kerülhet…

A könyvbe bele lehet olvasni a kiadó oldalán, aztán pedig ha már úgyis ott vagytok, meg is rendelhetitek: 
Ezen kívül pedig ajánlom mindenkinek Anita Gayn weboldalát, illetve a facebook oldalátOtt most épp egy nyereményjáték zajlik ezért a könyvért, pénteken (dec. 13.) sorsolás! Érdemes megpróbálni, hátha...!

Én a saját példányomat ezúton is köszönöm az írónőnek! Valószínűleg hamarosan sort kerítek az olvasására és bejegyzés is születik majd belőle.

Kiegészítés, 2014. 01. 10.
Elolvastam.


"Most, hogy elvesztette, ez olyan tiszta lett a számára, mintha már ezerszer leírta volna egy papírra, vagy mintha valaha is megfogalmazódott volna már benne az egész. Hirtelen megfájdult az a hatalmas üresség, ami eddig Jay helye volt, és ő nem tudta, mit kezdjen vele, így hát megpróbált úgy tenni, ahogyan régen csinálta volna, mintha semmi nem számítana, mintha semmi nem érdekelné. Csakhogy a Jayden előtti önmaga nem tudott érezni, akkor természetes volt mindaz a közömbösség, amit elvárt magától, most viszont érzett mindent, és fullasztóan fájt."

Ó, mit is mondjak? Anita lassan kedvenc magyar írónőmmé válik, pedig még csak a második "igazi" könyvét olvastam el :) Így írni...!

Ez a könyv teljesen más, mint az előző, ott a szerelem és normál, hétköznapi emberek vannak a középpontban, itt viszont egy egész más világ jelenik meg. Nagyon bele lehet veszni a történetbe... általában csak azt vettem észre, hogy már hajnali 1 van... 
Nagyon nehéz úgy írni róla, hogy utána mindenki töretlen lelkesedéssel olvashassa el a könyvet, nehogy valamit esetleg előre eláruljak, de megpróbálom.


Az egyik főszereplő Jayden, egy 18 éves lány, aki éppen rettenetesen boldog, mert felvették az egyetemre, kapott egy autót a szüleitől, süt a nap és egyébként is szerelmes, a srác épp bevallotta neki, hogy szereti. És a nagy boldogságot hirtelen kettészakítja a baleset. Rögtön itt, a könyv elején véget is ér a normális élet és a normális világ.
Ezután Jay egy teljesen ismeretlen helyen, ismeretlenekkel körülvéve tér magához, akik ráadásul olyan dolgokat állítanak róla, ami képtelenségnek tűnik. Állítólag velük él 3 éve, már ők a "családja". Mivel még mindig a balesetnél van leragadva, elég hamar fel is világosítják, hogy meghalt, ők viszont visszahozták, mégpedig úgy, hogy egy démont használtak fel arra, hogy a lelkét a testéhez ragasszák. Mindannyian ilyenek, mindegyikük egy démonnal osztja meg a testét. A Jay-ben élő démon Kylanma, egy kislány, akit villámgyorsan el lehet kezdeni imádni, mert nagyon jól kitalált alak és vicces :)
A másik főszereplő Kinkade, más néven Pokoljáró, a saját démonjával, Xamiannal. Először egy zárkózott, agresszív figurának láttam, de hamar megkedveltem ő(ke)t is. Egyébként még bajban vagyok vele, nem tudom magam elé képzelni, ami engem zavar egy kicsit.  Ha film készülne egyszer ebből a történetből, nem tudnám most megmondani, hogy melyik színészt látnám szívesen a szerepében. Szeretném, ha valami szívtipró kinézetű, gyönyörű, de férfias jelenség lenne, viszont amikor épp Xamianról van szó, ő valami csúnya nagy gonosz túlvilági lényként lebeg a szemem előtt. Ezeket meg még nem tudom összehozni egy emberben. Igazából csak nekem lenne fontos, szinte mindig elképzelem magamnak a szereplőket, egyebeket, mintha egy filmet néznék, és azokban a ritka esetekben, amikor ez nem megy, rettenetesen zavar. 
Amúgy furcsa ám az elején, szokni kell a démonos dolgot, mert nehéz abba belegondolni, hogy milyen lehet, ha valaki mással osztozol a testeden, és ez a valaki nem mindig olyan kis cuki, mint Kylanma. 
És persze ott vannak a többiek: Alexis, Dennis és Apa, a főnök. Démonokra vadásznak és a Pokolba küldik vissza őket. Csakhogy közben több probléma is felmerül, egyrészt az, hogy minderre Jay egyáltalán nem emlékszik, bár még ez a kevésbé nehéz ügy, másrészt pedig van egy Élet Őrzői nevű szervezet, akik szintén démonokat gyilkolásznak, és egy tagjuk kifejezetten Jay (és Kin) iránt érdeklődik... és még ugye ott a Pokol is, a maga teremtményeivel...

Ezzel még talán túl sokat nem meséltem el. 
Annyi minden történik, és olyan jól megírt világban játszódik az egész, hogy csak ajánlani tudom. Imádom, hogy nem magyar nevekkel íródott, imádom azt is, hogy menet közben simán hasonlítottam a Burokhoz, a Supernatural c. filmsorozathoz és még egyebekhez, közben mégsem hasonlít igazán semmihez. Jól szórakoztam, és nagyon izgultam, mi lesz a vége. 

Borítóügyileg mindenképp az előző nyert, a macival (Cicával) az elején. És azt hiszem, az a könyv marad a nagy kedvenc. De szerettem ezt is, és nagyon várom a következő részt!

Értékelésem: 5/5. 

2 megjegyzés:

  1. Fú, örülök, hogy tetszett! Ezek szerint, jöhet majd a folytatás is? :) Köszönöm a szavaid, nagyon jól estek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, jöhet, nagyon várom! :) Majd kérlek szólj, ha megjelenik!
      Én is köszönöm, még egyszer!

      Törlés